ua en ru

"Нафтогаз" готовий розглянути пропозиції "Газпрому" по сплаті 2,56 млрд доларів, - Коболев

"Нафтогаз" готовий розглянути пропозиції "Газпрому" по сплаті 2,56 млрд доларів, - Коболев Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

"Газпром" є боржником "Нафтогазу" згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу

Згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу, "Газпром" є боржником "Нафтогазу". Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Але в рішенні написано, що ми віднімаємо суму боргу за поставлений газ і тільки на те, що залишилося, нараховуються проценти "Газпрому". Нам більше відсотки не нараховуються. 2,56 млрд доларів - винен "Газпром", - сказав Коболєв.

Голова "Нафтогазу" зазначив, що НАК чекає від "Газпрому" оплату грошима, однак готовий розглянути й інші можливі пропозиції російської компанії по сплаті 2,56 млрд доларів.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимогу НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені російським "Газпромом" обсяги газу для транзиту у сумі 4,63 млрд доларів.

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв повідомив, що з наступного дня починається строк сплати та "Газпром" повинен виплатити на користь "Нафтогазу" трохи більше 2,5 млрд доларів, причому за кожний день прострочення на заборгованість "Газпрому" нараховуються штрафні відсотки - 526 тисяч доларів на день.