ua en ru

"Газпром" збільшив заявку на транзит російського газу через Україну на 20%

"Газпром" збільшив заявку на транзит російського газу через Україну на 20% Фото: "Газпром"

Рівень збільшення заявки в декілька разів перевищує передбачений контрактом "Нафтогазом"

Російський "Газпром" збільшив заявку на транзит газу через Україну на 20%. Заявлений обсяг транзиту становить 282 млн куб. м на добу, повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Сьогодні, 5 вересня, ПАТ "Газпром" надіслало збільшену на 20% заявку на транспортування газу в Європу. Заявлений обсяг транзиту становить 282 млн куб. м на добу. Рівень збільшення заявки в декілька разів перевищує передбачений контрактом НАК "Нафтогаз України" з російською компанією. Незважаючи на це, Україна виконає цю заявку в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, раптове збільшення заявки пов’язане із зупинкою на ремонт трубопроводу OPAL, який з’єднує газогін Північний потік із газотранспортними системами Німеччини та країн Центральної Європи.

"Нафтогаз" звертає увагу на те, що на пункті з’єднання газотранспортних систем Писарівка, другому за обсягами надходження газу з РФ, тиск складає 67,4 атм, що на 2,6 атм нижче за контрактний рівень. При цьому "Газпром" забезпечив контрактний рівень тиску на пункті з’єднання Суджа", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" запрошує компанії взяти участь у відкритих торгах на закупівлю робіт по бурінню свердловин №120,111,116 на родовищі Академіка Шпака, Будищанській і Чутівської ліцензійних ділянок, розташованих у Полтавській області.