ua en ru

"Газпром" збільшив обсяги поставок газу на непідконтрольні території Донбасу

"Газпром" збільшив обсяги поставок газу на непідконтрольні території Донбасу Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

З російського боку постачання газу на Донбас контролює "Газпром", з українського - ніхто

Російський "Газпром" збільшив обсяги поставок газу на тимчасово непідконтрольні території Донбасу. Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз України" у Twitter.

"Газпром" припинив надсилати нам рахунки за постачання газу на непідконтрольні території, але обсяги поставок газу збільшив. На поставки газу в АТО можна списати будь-які кошти. З російського боку постачання контролює сам "Газпром", з українського - ніхто", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в грудні минулого року НАК "Нафтогаз України" виграла Стокгольмський арбітраж у російського "Газпрому". Тоді "Нафтогаз" виграв арбітраж проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу по всіх спірних питаннях.

Крім того, в лютому поточного року, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимогу НАК "Нафтогаз України" про компенсацію за обсяги газу для транзиту, які недопостачаються російським "Газпромом". За рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку "Газпромом" узгоджених обсягів газу для транзиту.