ua en ru

"Газпром" вважає необґрунтованими звинувачення Єврокомісії

"Газпром" вважає необґрунтованими звинувачення Єврокомісії Фото: глава "Газпрому" Олексій Міллер

Компанія підкреслила, що "заяву про заперечення" не означає визнання провини "Газпрому"

ВАТ "Газпром" назвав необґрунтованими звинувачення Європейської комісії в порушенні російським газовим оператором конкуренції. Про це йдеться в офіційній заяві "Газпрому".

"Пред'явлені Європейською комісією претензії ВАТ "Газпром" вважає необґрунтованими. При цьому прийняття Європейською комісією "заяви про заперечення" є лише одним з етапів проведеного антимонопольного розслідування та не означає визнання ВАТ "Газпром" винним у якомусь порушенні антимонопольного законодавства ЄС", - йдеться в заяві.

У компанії підкреслили, що суворо дотримуються "всіх норм міжнародного права", а "принципи ціноутворення на газ, відповідає стандартам, які використовують інші виробники та експортери газу".

Також у "Газпромі" сподіваються, що ЄС візьмуть до уваги особливий статус компанії як стратегічної організації, контрольованою державою.

"ВАТ "Газпром" очікує вирішення ситуації з урахуванням домовленості, досягнутої раніше між Урядом Російської Федерації та Європейською комісією, щодо пошуку на міжурядовому рівні взаємоприйнятного рішення з питання антимонопольного розслідування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 22 квітня, на офіційному сайті Європейської комісії був опублікований прес-реліз, згідно з яким Європейська комісія ухвалила "заяву про заперечення" (statement of objections) у рамках триваючого антимонопольного розслідування діяльності ВАТ "Газпром" в Європейському Союзі.