ua en ru

"Газпром" продовжить контракт з Міллером ще на 5 років

"Газпром" продовжить контракт з Міллером ще на 5 років Фото: Олексій Міллер

Олексій Міллер керує компанією останні 15 років

Уряд Росії схвалив директиву представникам держави в раді директорів "Газпрому", згідно з якою термін контракту з головою правління компанії Олексієм Міллером буде продовжений ще на п'ять років. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на свої джерела.

Як зазначило джерело, це рішення потрібно ще узгодити з адміністрацією президента РФ, але "це чиста формальність". Таким чином, контракт з Міллером, який керував компанією останні 15 років, буде продовжено до травня 2021 року.

Інформацію підтвердили в прес-службі "Газпрому". "Рада директорів розглянув питання про обрання голови правління ПАТ "Газпром" і одноголосно прийняв рішення обрати Міллера Олексія Борисовича головою правління з 31 травня 2016 року строком на п'ять років", - йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що підстави для чуток про відхід Міллера були, оскільки, не рахуючи початку 2000-х років, ніколи ще обстановка для "Газпрому" не була такою складною: експортні ціни на газ опустилися до мінімальних рівнів за останні десять років, а витрати компанії на видобуток і транспорт газу істотно зросли. Український ринок для компанії практично втрачений.

"Але Олексій Міллер - людина президента, і, мабуть, зараз, навпаки, є прагнення нічого не змінювати", - сказав аналітик з Sberbank Investment Research Валерій Нестеров.

Нагадаємо, "Газпром" вимагає від НАК "Нафтогаз України" майже 6 млн доларів за "несанкціоновано осіли" в Україні обсяги газу.