ua en ru

"Газпром" підтверджує скасування умови "бери або плати" для України

"Газпром" підтверджує скасування умови "бери або плати" для України Фото: Олексій Міллер

"Газпром" відправив "Нафтогазу" офіційне підтвердження з підписом Міллера

Російський "Газпром" підтверджує скасування умови "бери або плати" при постачаннях газу для України з зимового пакету. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Газпром".

"24 вересня ц. р. "Газпром" направив в НАК "Нафтогаз України" лист за підписом Голови Правління Олексія Міллера. У листі "Газпром" підтверджує, що не буде застосовувати умова "бери або плати" контракту купівлі-продажу газу від 19 січня 2009 року щодо постачання російського газу в Україну в період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що "Газпром" зберігає за собою всі свої права за зазначеним контрактом.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову "Про ставки вивізного мита при поставках природного газу з території РФ на територію України". Згідно з постановою, ціна газу для України встановлена на рівні цін на газ для країн Європейського Союзу (ЄС).

Відзначимо, раніше в "Газпромі" чекали відновлення поставок газу в Україну 1 жовтня 2015 р. При цьому глава компанії Олексій Міллер повідомляв, що умова "бери або плати" не буде застосовуватися.