ua en ru

"Газпром" може відкласти будівництво "Північного потоку-2"

"Газпром" може відкласти будівництво "Північного потоку-2" Фото: Пол Коркоран (nord-stream2.com)

Затримку будівництва спровокує застосування Данією нового закону

Російський "Газпром" може відкласти будівництво газопроводу "Північний потік-2" у разі прийняття і застосування урядом Данії нового закону. Про це йдеться в прес-релізі Standart&Poor.

Як повідомляється, вчора, 8 листопада, високопоставлений чиновник операційної компанії Nord Stream 2 визнав, що спірний газопровід зіткнувся з імовірною затримкою, якщо Данія застосує нове законодавство, яке буде враховувати її зовнішньополітичні цілі при затвердженні маршрутизації енергетичної інфраструктури через її води.

Таку ж думку висловив і фінансовий директор Nord Stream 2 Пол Коркоран, виступаючи на газовій конференції в Мілані. Він також додав, що з-за нового датського закону доведеться перенаправити в обхід території Данії оператора запланованої лінії в 55 млрд куб м в рік з Росії до Німеччини.

"Нам, можливо, доведеться повторно маршрутизувати, що буде коштувати дорожче і, ймовірно, призведе до затримки. Зараз ми вивчаємо можливі варіанти", - сказав Коркоран.

Згідно з планами, повідомив Коркоран, в червні 2018 року планується розпочати будівництво морської частини трубопроводу, а перша поставка газу по новому газопроводу повинна відбутися до кінця 2019 року.

Нагадаємо, в даний час парламент Данії розглядає новий закон, який дозволив би уряду враховувати міркування зовнішньої політики та безпеки при наданні дозволів на енергетичну інфраструктуру на своїй території.

Дозвіл також очікується від Фінляндії та Швеції.