ua en ru

"Газпром" вже винен "Нафтогазу" 104 млн доларів відсотків

"Газпром" вже винен "Нафтогазу" 104 млн доларів відсотків Ілюстративне фото (gazprom.ru)

Кожен день затягування виконання рішення арбітражу коштує "Газпрому" 0,5 млн доларів

На заборгованість "Газпрому" перед "Нафтогазом" нараховані відсотки у сумі 104 млн доларів. Про це журналістам повідомила начальник департаменту з комунікацій НАК "Нафтогаз України" Альона Осмоловська.

"Станом на сьогоднішній день на заборгованість "Газпрому" перед "Нафтогазом" нараховані відсотки у сумі 104 млн доларів", - додали у прес-службі "Нафтогазу".

У прес-службі нагадали, що на заборгованість "Газпрому" нараховуються відсотки, приблизно 0,5 млн доларів на день.

Як повідомляло РБК-Україна, Апеляційний суд округа Свеа, Швеція, сьогодні скасував своє попереднє рішення про призупинення виконавчих дій щодо рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному контракту між НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Газпром".

За інформацією НАК, суд коротко обґрунтував своє рішення, зазначивши: "Причин, з яких було ухвалення рішення про призупинення виконавчих дій, більше не існує. Попередні рішення щодо призупинення, відповідно, скасовуються".

При цьому у своєму рішенні суд зазначив, що воно не підлягає оскарженню.

"Сьогоднішнє рішення також означає, що суд вважає малоймовірним успіх "Газпрому" у апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного контракту з "Нафтогазом". Ця апеляція розглядається у тому ж суді", - повідомляють у НАК.

Нагадаємо, станом на 4 вересня "Газпром" був винен Україні 100 млн доларів відсотків за невиконання рішення Стокгольмського арбітражу.