ua en ru

Газорозподільні станції в Україні отримають резервне живлення від сонячних батарей

Газорозподільні станції в Україні отримають резервне живлення від сонячних батарей Фото: tsoua.com

Через значні пошкодження електричних мереж в зонах бойових дій оператор ГТС України (ОДТСУ) терміново встановлює комплекти з сонячних панелей на газорозподільних станціях для забезпечення їх резервного живлення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт ОГТСУ.

Першочергове завдання проекту - забезпечити газорозподільні станції додатковими джерелами електроенергії, щоб вони могли безперебійно виконувати всі свої функції й забезпечувати газом населення у відповідних регіонах.

Вдень сонячна панель буде постачати електроенергією вимірювальні комплекси та заряджати акумулятор. У нічні години комплекс живиться від акумулятора. Монтаж і налагодження обладнання здійснюється силами фахівців ОДТСУ, а необхідне обладнання було придбано в Україні.

"Ми планували реалізацію цього проекту ще до війни як одну з ініціатив для оптимізації споживання енергетичних ресурсів. Тепер, коли електромережі України відчувають постійні обстріли ворога, це необхідність, щоб газорозподільні станції мали автономні варіанти живлення і могли виконувати свої функції", – зазначив гендиректор ОДТСУ Сергій Макогон.