ua en ru

На газопроводі під Краматорськом стався вибух

На газопроводі під Краматорськом стався вибух Фото: газопровід

Відновити газо- та енергопостачання планують вже завтра

На газопроводі під Краматорськом стався вибух, декілька сотень мешканців селищ Сергіївка та Андріївка залишися без газопостачання та електрики. Про це повідомляє "5 канал".

Зазначається, що вибух стався через пожежу, невідомі підпалили суху траву, і газова труба у ґрунті розірвалася.

За словами жителів будинків, прилеглих до місця події, спочатку газ горів не сильно, але згодом вибухнув. Жертв та постраждалих немає.

Підкреслюється, що ремонтники оперативно почали ліквідовувати аварію, тому вдалося утримати тиск у газовій мережі і зберегти газопостачання у більших селищах.

"Протягом 20 хвилин бригада аварійно-диспетчерської служби Краматорського управління прибула на місце. В результаті виконання оперативних заходів по відключенню ділянки газопроводу, нам вдалося зберегти газопостачання населеного пункту Шабельковка і населеного пункту Олександрівка Слов'янського району", - заявив головний інженер ПАТ "Донецькоблгаз" Віталій Дехтяренко.

Наразі комунальні бригади замінюють аварійну ділянку газогону та лінії електропередач, що були пошкоджені вибухом. Відновити газо- та енергопостачання планують вже завтра.

Нагадаємо, у результаті пошкодження газопроводу, яке сталося 3 березня 2017 року, частина Ужгорода залишилася без газу.