ua en ru

Гайдар йде з посади в.о. заступника голови Одеської ОДА

Гайдар йде з посади в.о. заступника голови Одеської ОДА Фото: Гайдар йде з посади в.о. заступника голови Одеської ОДА

За її словами, надалі має намір працювати радником Саакашвілі

Тимчасово виконуюча обов'язки заступника Одеської обласної державної адміністрації Марія Гайдар йде зі своєї посади. Про це вона заявила у відповідь на вимоги про відставку активістів "Самооборони Одеси" і місцевого "Автомайдану", передає місцеве ЗМІ "Таймер".

"Я йду з посади заступника, всі справи буде вести Соломія (заступник Саакашвілі Соломія Бобровська, - ред.). Ми хочемо розділити департаменти охорони здоров'я та соціальної політики. Ми продовжимо відкриті конкурси, я тут чесно працювала. І всі виплати було виплачено», - повідомила Гайдар.


Після відставки вона планує працювати радником губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.

Зазначимо, що вимога звільнити Гайдар з займаної посади пов'язана з її подвійним громадянством. Адже згідно з новим законом України про державну службу, чиновники можуть мати тільки одне українське громадянство.

Також, на думку активістів, Гайдар повинна вибачитися перед матір'ю бійця АТО, який нібито отримав належні виплати.

"Зніміть кокошник, встаньте на коліна і просіть прощення… Ви можете тільки плакати і пити в ресторані. В чотири години дня, в робочий час, ви були в ресторані "Міміно". Я проти таких, як ви, і я буду виходити і робити все, щоб ви пішли. Ви ганьбите Саакашвілі, ви ганьбите його команду", - заявила активістка Наталія Пранжу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник Саакашвілі Олександр Боровик також звільнився через подвійне громадянство.