ua en ru

Гайдар визнала агресію РФ в Україні і анексію Криму

Гайдар визнала агресію РФ в Україні і анексію Криму Фото: Марія Гайдар

Колишній російський політик звинуватив РФ в подіях на Донбасі

Ймовірна заступник голови Одеської ОДА Марія Гайдар, російський опозиційний політик, визнала агресію Російської Федерації в Україні і анексію Криму. Про це вона заявила на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене немає абсолютно ніяких проблем відповісти на це питання: Росія воює з Україною. Йде війна. Є загиблі, є біженці, є переговори, в яких бере участь Росія і говорить про те, що потрібно відводити озброєння. Тому те, що є війна між Росією і Україною - "це факт". І тут немає ніяких питань. Тут немає ніякої дискусії навіть. Для мене це абсолютно очевидно", - заявила Гайдар.

За її словами, Крим був анексований Росією.

"Це було незаконно, це було аморально і Крим має бути повернений до складу України. Як це зробити - я не знаю. Це буде залежати від дуже багатьох... Я думаю, зараз практично ніхто не знає як це зробити. Але зрозуміло для того, щоб це стало можливо, в Росії повинна настати демократія, повинен змінитись режим", - зазначила Гайдар.

Вона додала, що питання повернення Криму Україні має вирішуватися чесно і з залученням світового співтовариства.

"Люди там (у Криму, - ред.) знаходяться під впливом якоїсь абсолютно фантастичної пропаганди, і мені навіть страшно подумати, що ті люди, які там залишилися, що вони взагалі думають і знають про те, що відбувається зараз в Україні", - підкреслила Гайдар.

Нагадаємо, раніше Гайдар розповіла про своє призначення на посаду помічника Саакашвілі.

Зазначимо, раніше у коментарях ЗМІ Марія Гайдар не змогла назвати, з ким воює Україна на Донбасі. За її словами, питання журналістів були провокацією проти неї.