ua en ru

Гарбуз розпорядився змінити графік транспорту на КПВВ "Станиця Луганська"

Гарбуз розпорядився змінити графік транспорту на КПВВ "Станиця Луганська" Фото: Юрій Гарбуз

Гарбуз доручив оптимізувати пасажиропотік на КПВВ у Луганській області

Глава Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз доручив начальнику Луганського прикордонного загону Євгену Андрущенку та директору Департаменту регіонального розвитку, інфраструктури та туризму ОДА Сергію Шелєсту змінити графік руху транспорту до контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Станиця Луганська" заради безпеки громадян. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Луганської ОДА у Facebook.

"Створення для громадян безпечних умов перетину КПВВ "Станиця Луганська" вимагає певних змін у розкладі руху рейсових автобусів. Справа в тому, що автоперевізники складають графіки руху автобусів із врахуванням часу прибуття потягу "Київ-Лисичанськ", о 15:24. Зрозуміло, що значна частина його пасажирів намагається якомога швидше дістатися Станиці Луганської, як результат, щоденно 500-700 осіб, прибувають до КПВВ після 18:00 години. Значна кількість людей не встигають вчасно перетнути лінію розмежування сторін і залишаються на ночівлю у наметах, встановлених поблизу КПВВ", - повідомив начальник Луганського прикордонного загону, полковник Євген Андрущенко.

Як зазначається, з 20 жовтня пункт пропуску з боку так званої ЛНР працює до 18:00. Таким чином, громадяни, які перетнули український КПВВ близько 17:00, не встигають пройти контроль на виході з "сірої зони".

Тож Гарбуз доручив вжити заходів щодо оптимізації пасажиропотоку, обмеживши час прибуття транспорту на автостанцію "Станиця Луганська" до 15:30 - у зимовий період, до 16:00 - у осінній та весняний періоди та до 17:30 - у літній.

"Я прошу всіх - і перевізників і громадян, поставитись з розумінням до вимушених обмежень, адже мій головний обов’язок, захистити життя та здоров’я жителів Луганської області", - сказав він.

Крім того, він повідомив, що з 30 жовтня курсуватиме потяг "Хмельницький-Лисичанськ", який прибуватиме до Лисичанська о 12:35.

Юрій Гарбуз дав доручення змінити графік руху автобусів до КПВВ «Станиця Луганська», заради безпеки громадян «Створення...

Опубліковано Луганська обласна державна адміністрація 27 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КПВВ "Майорське" тимчасово закритий.