ua en ru

Гарантії ЄС з газової домовленості України з РФ закріплені в листі Баррозу на ім'я Порошенко, - Кабмін

Гарантії ЄС з газової домовленості України з РФ закріплені в листі Баррозу на ім'я Порошенко, - Кабмін
Гарантії Європейської комісії щодо газових домовленостей України з Російською федерацією закріплені в листі президента Єврокомісії Жозе Мануєля Баррозу на ім'я Президента України Петра Порошенка.

Гарантії Європейської комісії щодо газових домовленостей України з Російською федерацією закріплені в листі президента Єврокомісії Жозе Мануєля Баррозу на ім'я Президента України Петра Порошенка. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як зазначається, у четвер, 30 жовтня, у Брюсселі під час зустрічі у форматі Україна - Європейський Союз - Російська Федерація із енергетичних питань був підписаний лист президента Єврокомісії Жозе Мануєля Баррозу на ім'я Президента України Петра Порошенка, який закріпив гарантії з боку Єврокомісії на адресу України щодо фінансової підтримки у випадку, якщо Росія не виконає свої зобов'язання стосовно ціни на газ, а також готовність ЄК сприяти подальшому нарощуванню реверсних поставок газу в Україну з країн-членів ЄС.

Нагадаємо, 30 жовтня в Брюсселі сторони також підписали протокол зобов'язує про умови постачання російського газу з Російської Федерації в Україну на період з листопада 2014 р. по 31 березня 2015 р. з підписами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, міністра енергетики РФ Олександра Новака і віце-президента ЄВРОКОМІСІЇ, комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера.