ua en ru

ДАІ з 1 по 20 жовтня проведе огляд вулично-дорожньої мережі України для підготовки її до зимового періоду

Державна автоінспекція (ДАІ) для підготовки автомобільних доріг загального користування до зимового періоду з 1 по 20 жовтня проведе комісійний огляд вулично-дорожньої мережі України. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Заходи проводяться з участю представників служб автомобільних доріг, комунальних організацій, місцевих органів виконавчої влади, підрозділів Державтоінспекції, "Укрзалізниці" та Укртрансінспекції.

Під час огляду фахівці перевірять стан покриття проїжджої частини (наявність деформацій у вигляді ямковості, осідань, колійності тощо), узбіч, тротуарів, технічних засобів організації дорожнього руху, автопавільйонів, роботу зовнішнього освітлення, утримання залізничних переїздів. Особлива увага буде приділятися перевірці виконання заходів щодо зниження аварійності в місцях концентрації ДТП, встановлення технічних засобів організації дорожнього руху на аварійно-небезпечних ділянках доріг та відновлення зовнішнього освітлення.

Також буде перевірена готовність виробничих підрозділів дорожньо-комунальних організацій до роботи в зимовий період (технічний стан снігоприбиральної техніки та навантажувачів, наявність необхідного запасу паливно-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші тощо), та їх готовність до введення обмежень або закриття руху на дорогах під час можливого виникнення надзвичайних ситуацій унаслідок різкого погіршення погодних умов.

На дорогах у гірській місцевості перед перевалами будуть перевірені майданчики для розвороту транспортних засобів (на випадок снігопаду, ожеледиці та інших несприятливих умов), а на підходах до великих міст - автомобільні стоянки, які влаштовані для відстою вантажного автотранспорту у випадку ускладнення погодних і дорожніх умов.