ua en ru

ДАІ попереджає про ожеледицю на дорогах України

ДАІ попереджає про ожеледицю на дорогах України. Про це йдеться в повідомленні відомства.

Зазначимо, у понеділок на більшій частині території України сніг, мокрий сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, подекуди тумани; лише в південній частині без істотних опадів. 22-23 січня часом сніг, мокрий сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; 22 січня на півдні та сході переважно без опадів. Місцями тумани, на дорогах, крім південної частини, ожеледиця.

Державтоінспекція закликає водіїв зважати на несприятливі погодні умови, бути уважними та обережними за кермом.

"В умовах недостатньої видимості, під час опадів тощо, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, з особливою обережністю рухатися по мостам та естакадах. Доцільно також відмовитися від ризикованих маневрів, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до втрати контролю над автомобілем. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці обов'язково включати аварійну світлову сигналізацію", - йдеться в повідомленні ДАІ.

Державтоінспекція також зазначає, що учасникам дорожнього руху варто також пам'ятати, про особливості керування автомобілем на слизькій дорозі. "Коли шини потрапляють на ожеледицю, їх зчеплення з дорогою відразу знижується в 4-5 разів, що у свою чергу в декілька разів збільшує гальмівний шлях транспортних засобів. А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Такі дорожні умови вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання правил дорожнього руху", - додали в ДАІ.

Читайте також: У Тернопільській області через негоду обмежено рух пасажирського автотранспорту