ua en ru

Фото: природні пожежі стали причиною сильного задимлення в Києві

Фото: природні пожежі стали причиною сильного задимлення в Києві Фото: природні пожежі стали причиною сильного задимлення в Києві

У Державтоінспекції розповіли, як вести себе на дорогах в умовах підвищеної задимленості

Державтоінспекція дала рекомендації столичним водіям рекомендації у зв'язку з сильним задимленням, викликаним тління торфу на території Київської області. Про це повідомляє сектор профілактичної роботи обласного управління ДАІ.

"На сьогоднішній день у зв'язку з тління торфу на території Київської області, почастішали випадки задимлення. Крім цього, в осінній період збільшилася і туманність, тому Державтоінспекція Київщини нагадує всім водіям, якщо туман або задимленість настільки сильні, що ви втрачаєте з поля авто, що їде попереду обов'язково зупиніться на узбіччі і включіть аварійну сигналізацію" - гововрится в повідомлення.

Співробітники Державтоінспекції рекомендують рухатися лише з увімкненими протитуманними ліхтарями і з ближнім світлом фар, дотримуватися безпечної дистанції, не перевищувати швидкість, а також утриматися від різкого гальмування і порушень правил обгону.

Також правоохоронці просять до пішоходів бути обережними при переході доріг, так як із-за несприятливих погодних умов у водіїв недостатня видимість.

"Починайте рух, переконавшись у тому, що водій пригальмувавши автомобіль, дає вам можливість перейти дорогу", - рекомендує Державтоінспекція.

Нагадаємо, співробітники ДСНС , за состанию на ранок 19 жовтня, в 11 районах Київської області здійснюється гасіння 24 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 122 га.