ua en ru

ДАІ Києва закликає водіїв їздити з увімкненими фарами ближніми

Державтоінспекція Києва звертається до водіїв з проханням рухатися з увімкненими ближніми фарами, або включити протитуманне світло. Також ДАІ рекомендує власникам автомобілів, для безпеки руху, як найшвидше замінити літню гуму на колесах на зимову. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Київська міська державна адміністрація закликає водіїв бути обережними, не паркуватися в центрі міста, не створювати аварійних ситуацій і чітко дотримуватися правил.
Зараз на дорогах працює близько 300 одиниць снігоприбиральної та допоміжної техніки. Близько 500 чоловік працюють на вулицях міста, очищаючи від снігу зупинки громадського транспорту, підходи до підземних пішохідних переходів та тротуарів.
У зв'язку з зливовим снігопадом, 20 січня і в наступні вихідні 21-22 січня, КП "Київавтодор" проводить роботу з очищення дорожньої мережі та вивезення снігу з автошляхів міста.
У свою чергу, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив всім комунальним службам мобілізуватися і вивести на вулиці міста всю снігоприбиральну техніку. Попов висловив невдоволення сьогоднішньої роботою комунальників в умовах снігопаду і запевнив, що особисто контролюватиме ситуацію з прибиранням снігу.
"Зима вирішила віддати нам борги. Однак, в арсеналі міста достатньо снігоприбиральної техніки, щоб швидко впоратися з негодою. Ми повинні докласти максимальні зусилля, тому що зараз ситуація на дорогах дуже складна. Я особисто буду контролювати роботу всіх служб", - заявив Попов
Він доручив першому заступнику голови КМДА Олександр Мазурчак особисто об'їхати з перевіркою вулиці міста, і, за результатами, провести ще одну оперативну нараду питань роботи комунальних служб в умовах негоди.

В сою чергу, генеральний директор КП "Київатодору" Георгій Глінський заявив, що завдяки пізнього початку снігопадів київській владі вдалося заощадити 13-15 млн грн. на прибирання снігу.