ua en ru

Гаазький трибунал визнав Караджича винним у злочинах проти людяності

Гаазький трибунал визнав Караджича винним у злочинах проти людяності Фото: Радован Караджич був визнаний винним за 10 з 11 пунктів звинувачення

Трибунал засудив лідера боснійських сербів до 40 років тюремного ув'язнення

Міжнародний кримінальний трибунал з колишньої Югославії визнав колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича винним у злочинах проти людяності і засудив його до 40 років тюремного ув'язнення. Про це повідомляє Reuters.

У цілому Караджич був визнаний винним за 10 з 11 пунктів звинувачення, серед яких були геноцид, злочини проти людяності та порушення законів і звичаїв війни.

У той же час МТКЮ зняв з Караджича одне з пред'явлених йому звинувачень у геноциді. Зокрема, суд встановив, що у екс-лідера боснійських сербів Радована Караджича не було наміру знищити боснійських хорватів і мусульман в муніципалітетах Братунац, Преидор, Власеница, Зворник, Сански-міст, Фоча і Ключ.

Нагадаємо, Радован Караджич відмовився визнавати провину. За його словами, у прокуратури немає ніяких доказів його причетності до інкримінованих йому злочинів.

Процес над Караджичем тривав вже шість з половиною років. Раніше були заслухані 600 свідків, вивчені 11 тисяч доказів та десятки тисяч документів. Сторона звинувачення вимагає засудити його до довічного ув'язнення.