ua en ru

У Гаазі визнали, що Росія порушила конвенцію ООН

У Гаазі визнали, що Росія порушила конвенцію ООН Фото: Судно "Arctic Sunrise"

Інцидент за участю "Arctic Sunrise" стався в 2013 році - тоді екологи, протестуючі проти видобутку нафти в Арктиці, прикували себе до плавучій платформі

Арбітражна палата, яка є органом ООН і розташована в Гаазі (Голландія) в понеділок оголосила, що Росія визнається винною у порушенні конвенції ООН і виплатити компенсацію голландській стороні. Про це повідомляється на офіційному сайті суду.

Предметом розгляду суду стало захоплення російськими властями голландського судна "Arctic Sunrise", яке використовували екологи з організації GreenPeace.

Відзначається, що Росія затримала не тільки екологів, але також весь екіпаж і саме судно, що подорожували під голландським прапором.

"Суд постановив, що Нідерланди мають право на компенсацію за збиток, нанесений Arctic Sunrise, а також за матеріальний і нематеріальний збиток Arctic 30 (компанії-власнику судна), суми внесених застав (за членів екіпажу судна) ... а також за понесені Нідерландами витрати у зв'язку з видачею банківської гарантії, згідно з постановою Міжнародного трибуналу ООН з морського права ", - наголошується в прес-релізі суду.

Нагадаємо, Грінпіс Росії повідомив про зняття арешту з Arctic Sunrise.