ua en ru

Г.Суркіс: Будівництво бази нацзбірної з футболу в Гореничах буде продовжено, але на іншому майданчику.

За п'ять років, що пройшли з моменту початку втілення проекту зі створення бази збірної в Гореничах, так і не вдалося добитися від влади сприяння в зведенні учбово-тренувальної бази для національної футбольної збірної, тому проект буде реалізований власними силами на сусідній території, повідомив в інтерв'ю для «Дзеркало тижня» глава ФФУ Григорій Суркіс.

«У 2003-му я придумав цей проект і вибив у президента Кучми дозвіл передати нам під забудову територію танкового полігону. Він дав доручення тодішньому міністрові оборони Євгенію Марчуку. І там давно б вже була побудована сучасна база з десятьма полями», - зазначив Г.Суркіс.

«Але прийшла нова влада і сказала цьому проекту «Ні!» І все, чого я зумів добитися за ці п'ять років, це зміни вивіски проекту. Було вирішено під егідою Національного олімпійського комітету і Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту побудувати тренувальний спортивний табір для всіх ігрових видів спорту. Але далі за розмови справа не пішла. Все, на що сподобилася влада, це передати територію з балансу Міністерства оборони на баланс Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту. Тепер власними силами охороняємо те що, що ми все-таки встигли зробити», - розповів глава ФФУ.

Разом з тим, відмовлятися від проекту Г.Суркіс не має наміру.