ua en ru

G7 закликає Грецію узяти під контроль бюджет країни.

Країни-члени "Великої сімки" (G7) закликали владу Греції узяти під контроль бюджет країни. З такою заявою виступили сьогодні міністри фінансів G7 в ході своєї конференції в канадському місті Ікаліут, передає Deutsche Welle з посиланням на німецькі ЗМІ. Крім того, розділи мінфінів вказали Афінам на необхідність координувати державні витрати для запобігання уповільненню в розвитку національної економіки і боротьби з бюджетним дефіцитом, що склав близько 13% від загального об'єму бюджету країни.

Крім того, за словами міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле, учасники зустрічі зійшлися в думці, що Євросоюз в стані самостійного вирішити всі існуючі фінансові проблеми. Таким чином, країни-члени G7 відмовилися від допомоги з боку Міжнародного валютного фонду (МВФ). Міністри фінансів також обговорили падіння курсу євро, а також можливі варіанти пожвавлення світової економіки. Крім Греції, також були обумовлені фінансові складнощі Іспанії і Португалії.

Нагадаємо, раніше міністри G7 пообіцяли списати зруйнованій землетрусом Республіці Гаїті борги за надану фінансову допомогу. У січні поточного року МВФ виділив Гаїті безстрокову і безпроцентну позику у розмірі 102 млн дол. Допомога у вигляді гранту 100 млн дол. також поступила в Республіку Гаїті від Світового банку.