ua en ru

G20 вживе заходи для виходу з кризи біженців

G20 вживе заходи для виходу з кризи біженців Фото: саміт G20 в Турції

Особливу увагу приділять створення умов для безпечного і добровільного повернення біженців додому

Велика двадцятка (G20) за підсумками роботи саміту в Анталії (Туреччина), 15 - 16 листопада 2015 року прийшла до рішення про необхідність вжити скоординовані і всеосяжні заходи реагування для виходу з кризи, пов'язаної з біженцями, а також для подолання її довгострокових наслідків. Про це йдеться в офіційному коммьюнике G20, повідомляється на офіційному сайті Кремля.

"Ми закликаємо всі країни внести вклад в реагування на кризу і розділити пов'язаний з цим тягар, у тому числі шляхом розселення біженців і використання інших форм прийому переселенців, надання гуманітарної допомоги та зусиль, спрямованих на забезпечення доступу біженців до послуг, освіти і можливостей заробітку. Ми підкреслюємо необхідність вирішити проблему корінних причин переміщення", - йдеться в матеріалі.

Велика двадцятка у своєму підсумковому коммьюнике також підкреслила важливість створення умов для того, щоб біженці і внутрішньо переміщені особи мали можливість безпечно і добровільно повернутися в свої будинки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери G20 досягли спільного розуміння необхідності компромісу щодо подальшої долі президента Сирії Башара Асада.