ua en ru

G20 пообіцяла вжити необхідних заходів для забезпечення стабільності на фінансових ринках

Представники "Великої двадцятки" (20 провідних світових економік, G20) пообіцяли вжити скоординовані дії, спрямовані на нормалізацію обстановки на фінансових ринках, підтримання фінансової стабільності та економічного зростання, передає Reuters.
"Протягом наступних тижнів ми будемо тісно співпрацювати і приймемо необхідні заходи для забезпечення стабільності на фінансових ринках. Більш того, ми продовжимо активно працювати, щоб досягти конкретних результатів і добитися стабільного і збалансованого економічного зростання в контексті програми G20", - йдеться в поширеному сьогоднізаяві "Великої двадцятки".
Раніше сьогодні група семи промислово розвинених держав G7 повідомила, що має намір зробити скоординовані дії, щоб підтримати функціонування фінансових ринків, а також забезпечити фінансову стабільність і економічне зростання.
Директор - розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард вітала це рішення. В офіційному повідомленні МВФ говориться, що співпраця Європейського центрального банку, ФРН, Франції і G7 з даного питання допоможе повернути довіру і підстьобне глобальне економічне зростання. Лагард підкреслила, що "виконання зобов'язань, взятих на себе урядами зони євро 21 липня 2011 р., і недавню угоду щодо скорочення фіскального дефіциту США в середньостроковій перспективі без підриву економічного зростання є ще одними вкрай важливими елементами фінансової стабільності".