ua en ru

G20 зобов'язалися розробити колективні заходи для поліпшення інвестиційного клімату

Лідери "Великої двадцятки" зобов'язалися розробити колективні та міждержавні заходи для поліпшення інвестиційного клімату. Відповідна заява міститься в підсумковій декларації саміту G20.

"З метою прискорення економічного зростання і створення нових робочих місць шляхом стимулювання інвестицій ми зобов'язуємося до саміту в Брісбені розробити колективні та міждержавні заходи, які значною мірою поліпшать інвестиційне середовище на національному рівні та створять більш сприятливі умови для довгострокових інвестицій, а також призведуть до збільшення кількості реалізованих проектів, особливо в галузі інфраструктури та малого і середнього підприємництва (МСП). Ці заходи будуть частиною країнових стратегій зростання", - йдеться в документі.

Лідери G20 схвалюють робочий план фінансування інвестицій, підготовлений дослідницькою групою "двадцятки", наголошується в декларації.

"Ми просимо наших міністрів фінансів і керуючих центральними банками разом з відповідними міжнародними організаціями та іншими зацікавленими робочими групами "Групи двадцяти" розширити для аналізу коло питань, пов'язаних з доступністю фінансування довгострокових інвестицій у цілях прийняття ретельно опрацьованих і обґрунтованих заходів політики", - вказується в документі.

Лідери G20 очікують отримати рекомендації міністрів фінансів, засновані на звітах відповідних міжнародних організацій, на наступному саміті.

На думку лідерів, урядам необхідно вживати заходів щодо стимулювання фінансування довгострокових інвестицій інституційними інвесторами з урахуванням їх мандатів і стратегій прийняття ризиків.

Крім того, лідери звернулися з проханням до міністрів фінансів і керуючих центральними банками обдумати способи для кращої мобілізації приватних інвестицій і ринків капіталу.

Лідери G20 вважають за необхідне поліпшити процеси роботи і прозорості в питаннях визначення пріоритетів, планування і фінансування інвестпроектів, особливо в галузі інфраструктури, а також в більш ефективному використанні коштів на підготовку проектів.

"Особливу увагу буде також приділено способам покращення схем і умов для ефективної роботи державно-приватного партнерства", - зазначається в декларації.

G20