ua en ru

Фюле: пора починати говорити про зону вільної торгівлі між Євросоюзом і МС

Вже зараз потрібно починати говорити про зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Митним союзом. Про це сьогодні заявив єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Штефан Фюле під час виступу на 11-й щорічній зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES) у рамках панелі "Угода про асоціацію з ЄС і конструктивні відносини з Росією. Непросто або неможливо?", передає кореспондент РБК-Україна.

"Чи можливо це зараз? Ні, але ми повинні сьогодні починати говорити про зону вільної торгівлі між ЄС і Митним союзом", - зазначив Фюле.

Разом з тим він вважає, що неможливо одночасно підписати Угоду про асоціацію з ЄС і бути членом Митного союзу.

"Прийшов час не ховатися за гаслами "Від Лісабона до Владивостока". Росія ще один проект створила, він називається Митний союз. Ми вважаємо, що одночасно не можна підписати Угоду про асоціацію та бути членом Митного союзу. Угода про асоціацію підсилює Україну, а в Митному союзі ви віддаєте частину свого суверенітету..." - сказав Фюле.

Він також вважає, що ЄС повинен тісніше співпрацювати з Росією. "Добре мати амбітну політику по країнах "Східного партнерства", але вона не повинна закінчуватися на їхніх кордонах - таку політику треба мати і по відношенню до РФ", - наголосив єврокомісар.