ua en ru

Фунт досяг мінімуму за 30 років по відношенню до долара після Brexit

Фунт досяг мінімуму за 30 років по відношенню до долара після Brexit Фото: фунт досяг "дна" за 30 років

Експерти прогнозують рецесію економіки Британії в найближчі пару років

Фунт стерлінгів у вівторок максимально «обвалився» по відношенню до долара за 31 рік, після оголошення результатів референдуму у Великобританії з приводу виходу країни з Євросоюзу. Зараз британський фунт знаходиться на найнижчому рівні з 1985 року. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними агентства, курс фунта стерлінгів до долара на торгах 5 липня опустився на 1,3%. Зниження курсу фунта почалося ще в жовтні 2013 року.

Під час проведення референдуму у Великобританії фунт продовжив зниження, досягнувши 1,3118 доларів за 1 фунт стерлінгів. Після оголошення результатів референдуму, національна валюта Британії «обвалилася» більш ніж на 10%.

Як відзначають аналітики Bloomberg, курс фунта не залишає тенденції до зниження, виходячи з побоювань про те, що результат голосування негативно вплинула на довіру інвесторів.


Також, згідно з даними соціологічної компанії YouGov та Центру економічних і бізнес-досліджень, песимістичні настрої щодо економічних перспектив Великобританії, після референдуму зросли майже в два рази.

Майже три чверті економістів, опитаних Bloomberg, очікують, що економіка Великобританії скотиться в рецесію В свою чергу, .американський мільярдер Джордж Сорос прогнозував, що в разі голосування за вихід Британії з ЄС курс фунта впаде нижче позначки $1,15.

Як повідомлялося, Кемерон закликав британців підтримати членство країни в ЄС.