ua en ru

Фунікулер у Києві із завтрашнього дня закривається на місячний ремонт

З 1 вересня 2012 р. по 1 жовтня комунальне підприємство "Київпастранс" зупиняє на ремонт столичний фунікулер, який піднімається з Поштової на Михайлівську площу.

За місяць буде виконаний щорічний капітальний ремонт окремих вузлів - коліс, гальм, тягового приводу, управління, зв'язку та сигналізації, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як раніше повідомлялося, під час ремонту на фунікулері жителям і гостям міста пропонують скористатися альтернативними видами наземного транспорту.

Державна служба з гірничого нагляду та промислової безпеки (Держгірпромнагляд), згідно з правилами, видає дозвіл на експлуатацію столичного фунікулера раз на рік. Кожного вересня фунікулер закривають на місяць для ремонту, після чого Держпромнагляд проводить перевірку, за результатами якої видає чи ні дозвіл на його експлуатацію ще на рік.

Київський фунікулер експлуатується з 1905 р. За цей час на ньому тричі проводилася капітальна реконструкція - в 1928 р., 1958 р. і 1984 р.

Як повідомлялося, з 27 серпня у зв'язку з проведенням реконструкції транспортної розв'язки на Поштовій площі для проїзду залишена половина магістралі, рух по якій буде організовано двома смугами в кожному напрямку. Крім того, на період реконструкції заборонено правобічний поворот з Боричевого узвозу на Набережне шосе в напрямку мосту "Метро".

Раніше в "Київавтодорі" заявили, що з 26 серпня з 22:00 буде закрито рух усіх видів автотранспорту двома смугами в обох напрямках по Набережному шосе на ділянці від мосту "Метро" до вул. Боричів узвіз.

Як повідомлялося, заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко заявив, що розв'язку на Поштовій площі в Києві відкриють у травні 2013 р.

Як повідомив у бліц-інтерв'ю РБК-Україна голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, вартість реконструкції розв'язки на Поштовій площі становитиме близько 400 млн грн. Раніше директор інституту "Київдормістпроект" АК "Київпроект", автор проекту реконструкції Володимир Воробйов повідомив, що реконструкція Поштової площі остаточно буде коштувати 320 млн грн.