ua en ru

ФМС: український пункт пропуску "Успенка" призупинив роботу, "Червонопартизанськ" - відновив

Федеральна митна служба Російської Федерації повідомляє про те, що український пункт пропуску "Успенка" призупинив свою роботу вчора, 7 серпня, а пункт "Червонопартизанськ" відновив роботу.

Федеральна митна служба Російської Федерації повідомляє про те, що український пункт пропуску "Успенка" призупинив свою роботу вчора, 7 серпня, а пункт "Червонопартизанськ" відновив роботу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Південного митного управління ФМС.

Нижче весь зазначений час - московський.

"7 серпня 2014 р. о 14 годині 10 хвилин призупинив роботу пункт пропуску "Успенка" (Україна). Через інтенсивну стрілянину і вибухи поблизу державного кордону посадові особи суміжної російського митного посту МАПП Матвєєв Курган Таганрозької митниці та співробітники ПУ ФСБ Росії по Ростовській області евакуювали на російську сторону більше 50 чоловік і 15 транспортних засобів, що перебували між українським і російським пунктами пропуску", - йдеться в повідомленні.

Через годину, після припинення стрільби, український пункт пропуску "Успенка" відновив роботу, але вів оформлення транспортних засобів тільки на виїзд у Росію. ФМС повідомляє, що о 17:00 7 серпня "Успенка" повністю зупинила діяльність, і станом на 9:30 8 серпня вона не була відновлена.

Також повідомляється, що з 22:40 до 6:30 8 серпня припиняв роботу щодо пропуску фізичних осіб та транспортних засобів через державний кордон український пункт пропуску "Новоазовськ".

За першу добу після відновлення руху транспортних засобів через суміжний український пункт пропуску "Червонопартизанськ" митний пост МАПП Гуково Ростовської митниці оформив на в'їзд в Російську Федерацію 52 транспортні засоби, на виїзд з Росії - 46 транспортних засобів.

Крім того, йдеться, що станом на 9:30 8 серпня діють пункти пропуску "Должанський" і "Маринівка" в Україні.

Інші митні пости в пунктах пропуску на російсько-українському кордоні в регіоні працюють у штатному режимі.