ua en ru

FT: Німеччина підготувала проект єдиної армії Євросоюзу

FT: Німеччина підготувала проект єдиної армії Євросоюзу Фото: військові ЄС

ФРН планує представити його в липні

Німеччина буде домагатися прогресу в створенні спільної європейської армії. Про це з посиланням на проект, який Німеччина планує представити в липні, пише The Financial Times.

Як зазначає видання, незважаючи на те, що Берлін вже давно виступає за "європейський оборонний союз", цей проект є найбільш відчутним кроком у цьому напрямку за останні роки.

Передбачається, що документ включатиме плани зі створення єдиного європейського генштабу для координації дій армії, ради міністрів оборони країн ЄС, а також зі спільного виробництва і використання військової техніки.


Крім того, Берлін запропонує зміцнити співпрацю в області кібербезпеки.

"Чим більше ми, європейці, готові взяти на себе значну частку загального тягаря і чим більше наш американський партнер готовий піти шляхом загального ухвалення рішень, тим кращі результати у сфері безпеки принесе трансатлантичне партнерство, тим воно матиме більшу інтенсивність", - наголошено в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що втрати Євросоюзу через введення тимчасового прикордонного контролю (Швеція, Франція, Німеччина і Австрія ввели контроль над кордонами у середині 2015 року через масштабний наплив біженців) складають від 9 до 15 млрд євро на рік.