ua en ru

Втрати ЄС через введення тимчасового прикордонного контролю складають до 15 млрд євро на рік

Втрати ЄС через введення тимчасового прикордонного контролю складають до 15 млрд євро на рік Фото: втрати ЄС через введення тимчасового прикордонного контролю складають до 15 млрд євро на рік

Експерти вважають, що втрати, зокрема, пов'язані зі скороченням туристичних потоків

Втрати Європейського Союзу через введення тимчасового прикордонного контролю (Швеція, Франція, Німеччина і Австрія ввели контроль над кордонами у середині 2015 року через масштабний наплив біженців) складають від 9 до 15 млрд євро на рік. Про це повідомляє газета Süddeutsche Zeitung (SZ) з посиланням на розрахунки мюнхенського інституту економічних досліджень ifo.

Згідно з повідомленням, експерти вважають, що втрати пов'язані зі скороченням туристичних потоків, а також ускладненням діяльності численних компаній.


Крім того, наголошується, що введення прикордонного контролю у всіх 22 країнах, які входять в Шенгенську зону, може призвести до скорочення обсягу торгівлі на 10-20%, економічні втрати в країнах Шенгенської угоди складуть більш ніж 100 млрд євро на рік. Також, згідно з прогнозом експертів на десятирічну перспективу, можливі втрати 24 країн ЄС оцінюються в 140 млрд євро на рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найближчим часом Австрія введе суворий прикордонний контроль із залученням армії, оскільки зовнішні кордони Євросоюзу зараз "охороняються недостатньо ефективно".