ua en ru

ФСБ Росії підозрює співвласника ІСД Мкртчана в розкраданні 1 млрд рублів

ФСБ Росії підозрює співвласника ІСД Мкртчана в розкраданні 1 млрд рублів Фото: Олег Мкртчан (fckuban.ru)

Мкртчан заявив, що відмовився від українського громадянства

Федеральна служба безпеки Росії підозрює арештованого гендиректора корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Олег Мкртчана в розкраданні більше 1 млрд рублів кредиту російського банку, виданого ІСД. Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерела.

Повідомляється, що Мкртчана затримали в понеділок, 5 лютого, у Москві. За даними джерел, йому висунули підозру в шахрайстві в особливо великому розмірі. За версією слідства, Мкртчан взяв кілька кредитів у російського "Внешэкономбанка", однак більше 1 млрд рублів вивів в офшор і витратив на свої проекти. Мкртчан провину не визнав.

На засіданні суду слідство просило взяти його під варту, пояснивши це можливістю втечі Мкртчана до України. У відповідь обвинувачений заявив, що відмовився від українського громадянства і не збирається переховуватися. У результаті суд взяв бізнесмена під варту.

Зазначимо, Мкртчан є однією із знакових фігур на Донбасі, де у 1995 році з Сергієм Тарутою і низкою російських бізнесменів заснував ІСД, до якого у свій час входило кілька десятків підприємств, а основним активом був Алчевський металургійний комбінат. Також повідомляється, що ім'я Тарути у справі ІСД поки не фігурує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ІСД втратив контроль над Алчевським металургійним комбінатом, який знаходиться на окупованій частині Луганської області.