ua en ru

ФСБ заявляє, що Сущенко є полковником української розвідки

ФСБ заявляє, що Сущенко є полковником української розвідки Фото: Роман Сущенко

ФСБ заявляє, що Сущенко збирав відомості про діяльність Збройних сил РФ

Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявляє, що український журналіст Роман Сущенко, затриманий напередодні в Москві, є полковником української розвідки. Про це повідомляє "РИА Новости".

Як повідомляється, співробітники ФСБ затримали "співробітника головного управління розвідки Міноборони України Романа Сущенко", який нібито збирав секретні відомості про діяльність Збройних сил і Національної гвардії Росії.

"Федеральною службою безпеки в Москві при проведенні шпигунської акції затримано кадрового співробітника головного управління розвідки Міноборони України, полковника Сущенка Романа Володимировича", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, у ФСБ заявляють, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

На даний момент в РФ порушено кримінальну справу за статтею "Шпигунство", ведеться слідство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін сьогодні в Раді Європи підніме питання про затримання Сущенко в РФ.