ua en ru

ФСБ порушила кримінальні справи за фактом контрабанди зброї з країн ЄС в РФ через Україну

ФСБ порушила кримінальні справи за фактом контрабанди зброї з країн ЄС в РФ через Україну.

Слідчими підрозділами Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) щодо членів злочинної групи, які організували канал контрабандних поставок зброї з країн Євросоюзу в РФ через Україну, порушено кримінальні справи за ч.1 ст.226.1 і ч.2 ст.222 Кримінального кодексу РФ (контрабанда і незаконний оборот зброї). Про це повідомили в центрі громадських зв'язків відомства.

Раніше повідомлялося, що ФСБ перекрила канал контрабандних поставок стрілецької зброї з країн Євросоюзу в РФ через Україну. "Федеральна служба безпеки РФ в рамках реалізації заходів з виявлення та перекриття каналів незаконного обігу вогнепальної зброї та її складових частин розкрила факти контрабандних поставок засобів ураження з країн Євросоюзу транзитом через територію України в РФ з використанням автомобільного, залізничного транспорту, а також поштових операторів", - повідомили у ФСБ.

Зокрема, в ході розробки однієї з міжнародних злочинних груп була отримана інформація про купівлю в одній з країн Євросоюзу значної кількості короткоствольної зброї, яка за відсутності належного контролю з боку правоохоронних органів доставлялася на територію України, а потім у схованках автомобілів переправлялася в республіки Північного Кавказу.

Завдяки отриманій інформації на міжнародному автомобільному пункті пропуску "Донецьк-Ізварине" в Ростовській області співробітники ФСБ затримали учасників злочинної групи з числа громадян України та Росії. В ході огляду використовуваного ними автомобіля з схованок було вилучено 12 пістолетів Beretta, Desert Eagle, Smith&Wesson, Taurus, SIG Sauer і інших марок.

В цей же день при збуті раніше доставленого зброї в одній з республік Північного Кавказу на гарячому були затримані ще двоє учасників злочинної групи.

Всього в результаті оперативних заходів вилучено 39 одиниць вогнепальної зброї.