ua en ru

ФСБ порушила справу про екстремізм проти кримського журналіста

ФСБ порушила справу про екстремізм проти кримського журналіста Фото: "прокурор" Криму Наталія Поклонська

Журналіста звинувачують у заклику до порушення територіальної цілісності РФ

Управління Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) Криму і Севастополю порушило кримінальну справу щодо журналіста видання "Крим. Реалії" за звинуваченням у заклику до порушення територіальної цілісності РФ. Про це заявила "прокурор" Криму Наталія Поклонська, повідомляє ТАСС.

"Щодо журналіста видання порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 280.1 КК РФ. Даними журналістом була підготовлена і опублікована стаття, в якій наводяться висловлювання, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні кому-небудь іншому", - сказала вона.


Як повідомляється, ім'я журналіста в даний час не називається. Разом з тим, згідно з повідомленням, мова йде про публікації, яка була присвячена блокаді Криму українськими активістами. Поклонська заявила, що даний матеріал розцінюється як "виправдання тероризму".

"Хід розслідування взято на контроль прокуратурою. В даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу для журналіста", - повідомила Поклонська.

Разом з тим, керівник корпункту НТВ в Криму Олег Крючков повідомив у Facebook, що російські силовики проводять обшук у кримського журналіста проекту "Крим. Реалії" Миколи Семени.

"Зараз силовики проводять обшук у журналіста "Радіо Свобода", його кримського крила "Крим.Реалії", Миколи Семени", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора у анексованому Росією Криму поновилися обшуки і арешти кримських татар.