ua en ru

ФСБ Росії затримала двох українців, які ловили рибу в Азовському морі

ФСБ Росії затримала двох українців, які ловили рибу в Азовському морі Ілюстративне фото (facebook.com pressjfonews)

Проти українців відкрито справу про адміністративні правопорушення

Федеральна служба безпеки Росії затримала двох українців, які ловили рибу в Азовському морі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення прес-центру Операції обєднаних сил у Facebook.

Вказано, що співробітники прикордонної служби ФСБ РФ затримали рибалок у морі неподалік населеного пункту Весело-Вознесенка (РФ).

ФСБ Росії затримала двох українців, які ловили рибу в Азовському морі

"Сьогодні співробітники прикордонної служби ФСБ РФ у морі неподалік населеного пункту Весело-Вознесенка (РФ) затримали двох громадян України, які здійснювали вилов риби на маломірному плавзасобі. До Таганрозької затоки українські рибалки вийшли з тимчасово окупованого населеного пункту Холодне", - сказано у повідомленні.

Так, прикордонне управління ФСБ РФ вже повідомило про відсутність дозволу на вилов водних біологічних ресурсів у українців та відкриття проти них справи про адміністративні правопорушення.

"Прикордонники зі складу Об’єднаних сил нагадують рибалкам про небезпечну ситуацію, що склалася нині в Азовському морі. Задля збереження власної свободи слід обов'язково мати при собі документи, які посвідчують особу, виходити в море зі встановлених пунктів базування та не відходити надто далеко від берега", - підкреслили у прес-центрі ООС.

Нагадаємо, у НАТО стурбовані дестабілізуючою діяльністю РФ в Азовському морі і повністю підтримують позицію України в цій ситуації.

Як писало РБК-Україна раніше, у кінці вересня у Міністерстві внутрішніх справ України (МВС) заявили, що збільшують свою присутність в акваторії Азовського моря. Для цього створена частина водолазних пошуково-рятувальних робіт Держслужби з надзвичайних ситуацій.