ua en ru

ФСБ РФ заборонила трьом кримським татарам в'їзд в Крим на 5 років

ФСБ РФ заборонила трьом кримським татарам в'їзд в Крим на 5 років Фото: ФСБ РФ заборонила трьом кримським татарам в'їзд в Крим на 5 років

Їм забороняють в'їжджати в Крим до 1 січня 2021 року

Федеральна служба безпеки Російської Федерації заборонила трьом кримським татарам з Херсонської області в'їзд в Крим на 5 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Меджлісу в Facebook.

"Жителі смт. Новоолексіївка Херсонської області України Рустем і Бекір Гугурики, а також Білял Сейтумеров отримали повідомлення для іноземного громадянина або особи без громадянства, у якому, посилаючись на п. 1.частина 1 ст. 27 ФЗ №114 "Про порядок виїзду з Російської Федерації і в'їзду у Російську Федерацію", за рішенням ФСБ РФ, їм забороняють в'їжджати в Крим до 1 січня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в іншому випадку їх притягнуть до відповідальності за ст. 322 КК РФ ("Незаконний перетин державного кордону Російської Федерації").

Повідомляється, що відповідний документ їм вручили 18 березня на адміністративно-пропускному пункті, коли ті намагалися заїхати в Крим.

"Як повідомив Рустем Гугурик, з січня 2016 року при перетині адміністративної межі кожна його поїздка в Крим супроводжувалася затриманням і допитами російських спецслужб, зокрема про причетність його до громадянської блокаду Криму", - йдеться в повідомленні.

Трем крымским татарам из Херсонской области запретили въезд в Крым на 5 летЖители пгт. Новоалексеевка Херсонской облас...

Опубликовано Qırımtatar Milliy Meclisi 22 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в анексованому Росією Криму сьогодні, 22 березня 2016 року, пройшли обшуки у голови Курманського регіонального меджлісу, делегати Курултаю кримськотатарського народу Учкуна Девлетшаева.