ua en ru

ФСБ РФ порушила справу за фактом підриву електроопор на кордоні з Кримом

ФСБ РФ порушила справу за фактом підриву електроопор на кордоні з Кримом Фото: "прокурор" Криму Наталія Поклонська

ФСБ порушила кримінальну справу за фактом "диверсії"

Органи слідчого управління Федеральної служби безпеки Росії по Криму за поданням "прокуратури" півострова порушили кримінальну справу за фактом диверсії - підриву опор високовольтних ліній, що постачають Кримський півострів електроенергією. Про це повідомила "прокурор" Криму Наталія Поклонська, повідомляє "Крим. Інформ".

Як повідомляється, справу порушено за частиною 2 статті 281 КК РФ "Диверсія". Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 20 років.

Як уточнила Поклонська, справу було порушено 24 листопада 2015 року, відзначивши при цьому, що у слідства підозрюваних поки немає.

"Органи слідства встановлять і підозрюваних, і пред'являть звинувачення, і оголосять у розшук, і, як слід за кримінально-процесуальним законодавством, будуть проводити досудове розслідування. Ми бачимо те, що показують нам ЗМІ, ми бачимо, як деякі представники, у тому числі й громадяни, які виїхали з території Криму, перешкоджали проведенню ремонтних робіт на підірваних лініях електропередач. Це відомі особи, що тут приховувати. А причетні вони, яку конкретно дію вчинили і як його кваліфікувати, визначатимуть вже слідчі попереднього слідства", - сказала вона.

Також вона заявила, що буде особисто контролювати хід розслідування.

Нагадаємо, раніше Поклонська заявляла, що "прокуратура" анексованого Росією Криму порушила кримінальну справу за фактом знеструмлення півострова.