ua en ru

ФСБ РФ звинуватила затриманих в Азовському морі українських рибалок у браконьєрстві

ФСБ РФ звинуватила затриманих в Азовському морі українських рибалок у браконьєрстві Фото: співробітники ФСБ (wikimedia.org)

Зараз рибалки перебувають під вартою

Федеральна служба безпеки Росії порушила справи про браконьєрство у відношенні двох українських рибалок, раніше затриманих в Азовському морі. Про це повідомила прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Краснодарському краю, передає ТАСС.

За версією ФСБ, рибалки нібито займалися незаконним виловом риби.

"Що стосується громадян України, затриманих 10 травня за незаконний видобуток водних біологічних ресурсів в акваторії Азовського моря, порушено кримінальні справи. Справи порушені за частиною 1 статті 258.1 ("Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів"; до 2 років позбавлення волі) і частини 3 статті 256 КК РФ ("Незаконний видобуток і оборот особливо цінних диких тварин та водних біологічних ресурсів, що належать до видів, занесених до Червоної книги РФ і (або) охоронюваним міжнародними договорами РФ, вчинені організованою групою"; позбавлення волі на термін до 7 років)", - йдеться в повідомленні

Як пише видання, згідно з рішенням про міру запобіжного заходу, українські рибалки зараз перебувають під вартою.

Нагадаємо, ФСБ Росії підтвердила затримання українських рибалок в Азовському морі.

11 травня в акваторії Бердянська українські рятувальники почали операцію з пошуку двох місцевих рибалок, які більше доби тому вийшли на катері в Азовське море. Пізніше з'явилася інформація, що вони затримані прикордонниками Російської Федерації і знаходяться в Єйську.