ua en ru

ФСБ проводить обшуки в будинках кримських татар, є затриманий

ФСБ проводить обшуки в будинках кримських татар, є затриманий Фото: ФСБ Росії (wikimedia.org)

Затриманому пред'явлено звинувачення в пропаганді екстремізму

Співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії проводять обшуки в анексованому Криму у будинках кримських татар, є затриманий. Про це повідомляється на сторінці "Кримська солідарність" у Facebook.

"У Новому Світі (за с. Роднікове, Сімферопольський район) та м. Старий Крим проходять обшуки! У Новому Світі (за с. Роднікове, Симферпольский район) за попередніми даними в 4:00 в будинок Рамазанових увірвалися співробітники ФСБ, після чого провели обшук у Рамазанова Ісмаїла (син). В 7:00 відвезли за адресою: вул. Тургенєва, 26", - йдеться в повідомленні.

За словами батька затриманого, в ході обшуку співробітники ФСБ вилучили телефон, планшет, українські документи, крім того, під ліжком були "знайдені" більше 20 патронів.

"Обшук пройшов досить грубим чином. Ісмаїла відразу оковали в наручники.
Йому пред'явили звинувачення в пропаганді екстремізму. Адвокат Маммет Мамбетов повідомляє, що по дорозі в СК РФ Рамазанова Ісмаїла Сейтнебиєвича побили", - йдеться в повідомленні.

Г. Старый Крым , 23 января. Обыск. Сотрудники ничего не говорят.

Опубліковано Крымская солидарность 22 січня 2018 р.

У Старому Криму обшуки проходили в будинку Мухсина Джамбаза, на момент "візиту" співробітників ФСБ в будинку була його літня мати, сам Мухсін на момент обшуку був вже на роботі, однак після отримання інформації про наявність у домі силовиків, відразу ж приїхав.

"В ході обшуку в будинку були вибиті вікна. Будинок належить батькам Мухсина. На даний момент обшук в будинку закінчений. Зараз силовиками проїхали на квартиру в с. Приморське, де проживає сам Мухсін", - йдеться в повідомленні.

23.01.2018 ОБШУКИ В КРИМУ!!! ОНОВЛЮЄТЬСЯ. UPD_4. В будинку Мухсина була літня мама, сам Мухсін на момент обшуку був вже...

Опубліковано Кримська солідарність 22 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації затримали в анексованому Криму українця.