ua en ru

У ФСБ звинувачують Україну в провокаціях у Чорному морі

У ФСБ звинувачують Україну в провокаціях у Чорному морі Фото: у ФСБ поскаржилися на провокації України в Чорному морі

Представник ФСБ також повідомив про провокаційні дії антиросійськи налаштованих громадян України

Дії Військово-морських сил України в Чорному морі є провокаційними і загрожують безпеці морської економічної діяльності Росії. Про це заявив заступник керівника прикордонної служби Федеральної служби безпеки РФ Геннадій Медведєв в інтерв'ю "Российской газете".

"Минулого року, 31 березня, одне з суден військово-морських сил України вчинило провокаційні дії - відкрило вогонь з автоматичної стрілецької зброї по самопідйомній буровій установці Таврида" в Чорному морі", - стверджує Медведєв.

У ФСБ вважають, що ця бурова - власність кримського державного підприємства "Черноморнефтегаз".

Зі слів Медведєва, фрегат "Гетьман Сагайдачний" і водолазне судно "Почаїв", з борту якого нібито вівся обстріл, були видворені з району розташування бурової установки.

Крім того, представник ФСБ також поскаржився на порушення державного кордону Росії і провокаційні дії антиросійськи налаштованих громадян України, причому "як щодо офіційних представників прикордонної служби, так і щодо громадян Росії, які перетинають кордон з Україною".

Нагадаємо, російська компанія "Державне унітарне підприємство "Черноморнефтегаз", яка незаконно привласнила українські активи після анексії Криму, щорічно видобуває на шельфі Чорного моря 2 млрд кубометрів газу.