ua en ru

ФРС стурбована повільними темпами зростання американської економіки, - Бернанке

Федеральна резервна система США стурбована повільними темпами зростання американської економіки - таку позицію висловив глава ФРС Бен Бернанке на засіданні Economic Club of Indiana, передає агентство Reuters.

"Зараз ми спостерігає зростання економіки, - відзначив він. - Збільшується кількість робочих місць. Ми очікуємо, що економіка і далі буде рости, і не бачимо ознаки рецесії. Разом з тим економіка зростає недостатньо швидко для того, щоб знизився рівень безробіття, і це турбує ФРС".

Таким чином, зазначив глава ФРС, програма купівлі облігацій, яка раніше піддалася сильній критиці, залишається головним засобом підтримки зростання економіки. У своєму виступі Бернанке вказав, що ФРС як і раніше дотримується "подвійного зобов'язання" - підтримувати зростання економіки і зберігати низький рівень інфляції. "Нашою метою є забезпечення кожного американця роботою і зробити зростання цін максимально низьким", - підкреслив він.

Бернанке відкинув звинувачення, які прозвучали останнім часом, щодо того, що дії ФРС приведуть до зростання інфляції і бюджетного дефіциту.

Нагадаємо, що в середині вересня 2012 р. Федеральна резервна система США знизила прогноз з темпів зростання американської економіки. Нові розрахунки припускають, що в 2012 р. зростання ВВП буде перебувати в межах 1,7-2%, що помітно менше прогнозованих раніше 1,9-2,4%.

Читайте також: Зростання ВВП США в II кварталі склало 1,3%