ua en ru

У Німеччині заявляють про отримання терористами вказівок від ІД через інтернет

У Німеччині заявляють про отримання терористами вказівок від ІД через інтернет Фото: терористи отримують інформацію від ІД з допомогою соціальних мереж і месенджерів

У ФРН ісламісти найчастіше використовують Facebook, WhatsApp і Telegram

Злочинці-одинаки, які здійснюють теракти в Європі, отримують інформацію від терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) за допомогою соціальних мереж і програм миттєвої передачі повідомлень. Про це повідомив глава Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Георг-Маасен, передає DW.

"У нас викликає стурбованість новий тип терористів, які тільки на вигляд здаються одинаками. Цими терористами віртуально керують з-за кордону за допомогою програм миттєвої передачі повідомлень", - заявив він.

За словами глави відомства, інтернет служить для ісламістів центральної платформою для вербування бойовиків, комунікації та керівництва джихадистами, а також для планування, реалізації і освітлення скоєних терактів.

Як наголошується, в Німеччині ісламісти найчастіше використовують Facebook, WhatsApp і Telegram.

Згідно з даними відомства, 12 з 15 терактів, що відбулися за останні два роки в Європі, були здійснені одинаками. При цьому у низці випадків є докази отримання злочинцями вказівок від ІД.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Німеччині затримали трьох підозрюваних у причетності до теракту в Парижі.