ua en ru

У ФРН затримали можливого високопоставленого члена ІДІЛ

У ФРН затримали можливого високопоставленого члена ІДІЛ Фото: у Німеччині затримано підозрюваного у зв'язках з ІДІЛ

Підставою для затримання стали дані про можливу підготовку нападу в ході відкриття футбольного чемпіонату бундесліги

У Німеччині в місті Муттерштадт (земля Рейнланд-Пфальц) затримано підозрюваного у терористичній діяльності. Про це повідомив телеканал Rhein Neckar Fernsehen.

Зі слів представника міністерства внутрішніх справ Рейнланд-Пфальца, є підстави підозрювати, що йдеться про людину, що займає високе становище в ієрархії терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).


Затримання було проведене за участю карного розшуку землі Рейнланд-Пфальц і поліцейського спецназу під час перевірки, що проводилася на підставі відомостей, отриманих з в'язниці, розташованої на сусідній федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія.

Представник МВС Рейнланд-Пфальца заявив Spiegel, що підставою для затримання стали дані про можливу підготовку нападу в ході відкриття футбольного чемпіонату бундесліги, який розпочнеться 26 серпня.

За інформацією AFP, затриманий - 24-річний сирієць, який на початку року прибув із Сирії.

В його телефоні і комп'ютері знайшли кілька фотографій бойових дій в Сирії, але не відомо, чи брав участь він сам чи завантажив фотографії з інтернету.

Нагадаємо, французький суд пред'явив звинувачення 16-річну дівчину за підозрою у підтримці "Ісламської держави", а також у плануванні нападу.