ua en ru

У ФРН зросла кількість проявів політичного екстремізму

У ФРН зросла кількість проявів політичного екстремізму Фото: Німеччина

Зафіксовано майже 22 тис випадків за останній рік

У Німеччині за останній рік значно зросла кількість проявів політичного екстремізму. Про це йдеться в новому звіті Федеральної служби захисту конституції Німеччини 2015 року, оприлюдненого у вівторок, 28 червня.


Наголошується, що в минулому році у ФРН було зафіксовано 894 напади на притулки для біженців, це в п'ять разів більше, ніж в 2014 році. Серед них - 153 випадки насильства, в шість разів більше, ніж у позаминулому році. Кількість підпалів притулків, в яких проживають біженці, збільшилася з 5 випадків у 2014 році до сімдесят п'яти у 2015-му.

Разом з тим, рівень насильства зростає не тільки в лавах правих, але і серед крайньолівих: торік зафіксували 1608 випадків насильницьких дій з боку лівих екстремістів проти 995 в 2014-му.

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр під час презентації звіту заявив, що екстремістські групи набирають популярність в Німеччині, причому зростає не тільки кількість їх членів, але й відбувається зростання рівня насильства і його жорстокості.

Нагадаємо, Німеччина вважає, що економічне співробітництво з Україною має стати найбільшим європейським проектом на найближчі 10 років.