ua en ru

У Німеччині тисячі людей протестують проти ЗВТ Євросоюзу з США і Канадою

У Німеччині тисячі людей протестують проти ЗВТ Євросоюзу з США і Канадою Фото: акція протесту в столиці Німеччини

У Берліні на демонстрації зібралося близько 30 тисяч людей

У сімох великих містах Німеччини 17 вересня відбуваються демонстрації проти угоди щодо торгово-економічного співробітництва Євросоюзу і Канади (CETA), а також Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) між ЄС і США. Про це повідомляє DW.

За даними поліції, в Берліні на демонстрації зібралося близько 30 тисяч людей, у Кельні - 10 тисяч, у Гамбурзі - 6 тисяч, у Франкфурті-на-Майні - 5 тисяч осіб.

Організатори оцінили кількість демонстрантів на вулицях міст у значно більшу цифру, але вирішили надати цю інформацію лише у другій половині дня. Раніше вони очікували, що тільки в Берліні акція збере від 80 до 100 тисяч учасників, в інших містах заявлена ​​кількість демонстрантів - до 30 тисяч. Маніфестації також проходять у Лейпцигу, Мюнхені та Штутгарті.

Опонентами угод про вільну торгівлі між Євросоюзом та США й Канадою здебільшого є профспілки, екологічні організації та церковні групи, які й закликали людей вийти на демонстрації. Вони побоюються, що ці угоди негативно вплинуть на екологічні та соціальні стандарти.

Нагадаємо, раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що переговори Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки щодо укладення угоди про трансатлантичне торгове партнерство продовжаться.