ua en ru

ФРН готова прийняти понад 15 тисяч сирійських біженців із Туреччини

ФРН готова прийняти понад 15 тисяч сирійських біженців із Туреччини Фото: насамперед прийматимуть родини з дітьми

Прийом мігрантів розпочнеться вже з 4 квітня

Із 4 квітня Німеччина прийме 1600 сирійських біженців із Туреччини на виконання угоди між ЄС та Туреччиною. За необхідності згодом буде забезпечено прийняття ще 13,5 тисяч осіб, пише видання Welt am Sonntag із посиланням на Міністерство внутрішніх справ ФРН.

Як повідомив раніше представник МВС Німеччини, уже в понеділок із Туреччини літаком прибудуть, насамперед, родини з дітьми. Загалом у першій групі прибуде кілька десятків людей. Уже відомо, що сирійських біженців із Туреччини мають розмістити у федеральній землі Нижня Саксонія.


Також із 4 квітня, згідно з досягнутими з ЄС домовленостями, біженців, які з 20 березня з турецької території нелегально дістались Греції, почне приймати назад Туреччина. Нині - після закриття для біженців так званого "балканського маршруту", який виводив їх до Австрії та Німеччини, - у Греції накопичилося близько 52 тисяч біженців. Із них 11 тисяч отаборилися поблизу пункту пропуску Індомені на грецько-македонському кордоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі федеральні землі планують у 2016 році витратити на мігрантів і біженців 16,7 млрд євро, що вдвічі перевищує показник минулого року.