ua en ru

Французький авіаконцерн Airbus інвестує більше 1 млрд євро в модернізацію А320

Французький авіаконцерн Airbus інвестує "трохи більше 1 млрд євро" в рамках програми з модернізації сімейства літаків А320. Про це повідомив сьогодні голова підрозділу з продажу Airbus Джон Ліхі, передає РБК.
За словами Д.Ліхі, інженери компанії мають намір оснастити "сімейство" новими двигунами, які дозволять авіакомпаніям економити близько 15% при витратах на авіаційне паливо. Перші поставки оновленого вузькофюзеляжного А320 намічені на весну 2016 р., Додали в Airbus, уточнивши при цьому, що двигуни нададуть Pratt & Whitney спільно із СП, яким володіють General Electric і Safran, передає Reuters.
А320 - Вузькофюзеляжний реактивний пасажирський літак, розроблений західноєвропейським консорціумом Airbus S.А.S, був випущений в 1988 р. У порівнянні з іншими авіалайнерами подібних розмірів серія А320 відрізняється просторим салоном з великими полками для ручної поклажі, більшою вантажомісткістю нижньої (вантажний) палуби і широкими люками для завантаження багажу.
Програма модернізації А320 покликана допомогти Airbus утримати свої позиції на авіаційному ринку і успішно відбити натиск нових конкурентів з Канади та Китаю. Відзначимо, що останні також не збираються відступати від завоювання стійких позицій у сегменті пасажирського авіабудування. Так, в середині листопада повідомлялося, що державна корпорація цивільної авіації КНР Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) отримала замовлення на 100 магістральних комерційних авіалайнерів С919, які вона розробляє. Літак вітчизняного виробництва, за задумом китайської влади, повинен скласти конкуренцію Boeing і Airbus.