ua en ru

Французькі правоохоронці заявили, що пошту Макрона зламали неонацисти з США

Французькі правоохоронці заявили, що пошту Макрона зламали неонацисти з США Фото: Еммануель Макрон

Сайт, де з'явилися вкрадені листи, знаходиться на тому ж сервері, що і сайт американських неонацистів

До зламу пошти президента Франції Еммануеля Макрона причетні американські неонацисти. Про це повідомляє видання Le Monde, посилаючись на офіційне розслідування французьких правоохоронних органів.

Так, зазначається, що сайт nouveaumartel.com, де з'явилися вкрадені листи, знаходиться на тому же сервері, що і сайт американських неонацистів dailystormer.com, який був створений Ендрю Овернеймером, відомим під псевдонімом weev.

Листування Макрона потрапило на nouveaumartel.com незадовго до його перемоги на президентських виборах у Франції 5 травня.

Вказано, що архів листів був скинутий на сайт через два дні, після того як на іміджбордах 4chan з'явилися документи, які нібито вказували на наявність офшорного фонду у Макрона.

Нагадаємо, передвиборний штаб кандидата в президенти Франції, лідера республіканської партії Еммануеля Макрона в п'ятницю, 5 травня, зазнав масованої хакерської атаки.

Згідно з інформацією агентства, користувач під ніком EMLEAKS виклав у відкритий доступ у веб-додатку Pastebin, що дозволяє анонімно завантажувати уривки тексту, близько 9 Гб документів по діяльності передвиборного штабу. Як повідомили у штабі, витік даних сталася після злому електронної пошти.