ua en ru

Французькі банки BNP і Socgen спростували повідомлення в ЗМІ про їхні плани залучити 11 млрд євро додаткового капіталу

Найбільші за ринковою вартістю банки Франції BNP Paribas і Societe Generale (Socgen) спростували повідомлення місцевої преси про їх наміри залучити до 11 млрд євро на двох в рамках загальноєвропейського плану рекапіталізації банків. Співробітниця прес-служби BNP заявила, що банк розраховує виконати вимоги нового пакету фінансових нормативів "Базель III", не вдаючись до додаткового капіталу. У прес-службі Socgen виступили з аналогічною заявою, передає Reuters.
Раніше сьогодні французькі ЗМІ повідомили без посилання на джерела, що BNP Paribas і Socgen можуть залучити 7 і 3-4 млрд євро відповідно в рамках європейського плану допомоги банківському сектору, який сьогодні обговорять лідери Франції і Німеччини Ніколя Саркозі та Ангела Меркель. Пріоритетними джерелами фінансування будуть заявлені приватні ринки капіталу, проте європейські уряди будуть готові самі викупити нові акції банків у разі недовір'я з боку приватних інвесторів.
Напередодні міністр фінансів Ірландії Майкл Нунан оцінив потреби європейських банків в додатковому капіталі більш ніж у 100 млрд євро, а Міжнародний валютний фонд раніше заявив, що банкам Старого світу може знадобитися до 200 млрд євро.